8 maart 2015

Vuurwerkincident in Dorpsstraat

In de Dorpstraat in Stampersgat is vanmiddag een rotje ontploft waardoor verscheidene inwoners geschrokken zijn. Onze verslaggever Wouter Kamgaren sprak met een van de slachtoffers, mevrouw Jansen.

-

Mevrouw Jansen, kunt u vertellen wat er precies gebeurde?

-

Dat kan ik zeker. Ik stond vanmiddag om 2 uur - hoewel het ook iets later of vroeger geweest kan zijn, maar veel zal het niet schelen - vanmiddag zo globaal rond 2 uur dus stond ik op mijn balkonnetje de plantjes water te geven toen ik ineens een harde knal hoorde. PANG! dus, maar dan veel harder.

-

En mevrouw Jansen, wat ging er toen door u heen? Schrok u van die harde knal?

-

Jazeker, meneer Kamgaren, dat kunt u wel zeggen. Ik schrok mij een hoedje en liet van schrik pardoes de gieter uit mijn hand vallen. Bovenop een plantje dat helemaal geknakt raakte!

-

Een plantje?

-

Ja, een blauw viooltje. Het is geknakt en geplet. Ik heb het steeltje nog wel rechtop gezet en er een plakbandje omheen gedaan maar ik denk niet dat het nog goedkomt. En dat allemaal vanwege dat rotje. Zoiets zou toch niet mogen gebeuren, meneer Kamgaren?

-

Het mág ook niet mevrouw Jansen, want vuurwerk afsteken is alleen op Oudejaarsavond tussen 22.00 en 2.00 uur toegestaan, dus u kunt bij de rechter een eis tot schadevergoeding indienen.

-

Dat zal ik zeker overwegen, meneer Kamgaren, maar nu moet ik gaan want de aardappels staan op.

-

Het vuurwerkincident heeft in Stampersgat diepe sporen nagelaten, want mevrouw Jansen was beslist niet de enige die geschrokken is.

-

In verband met mogelijke traumatisering van de slachtoffers, opvang en eventuele geestelijke begeleiding en ondersteuning, voeren in het buurthuis dat als tijdelijk crisiscentrum is ingericht, vertegenwoordigers van diverse instanties koortsachtig overleg over een plan van aanpak, maar bijzonderheden daarover kunnen we pas in de loop van de avond verwachten.